woensdag 20 februari 2013

tips om zelfverzekerd te worden

Hey lieve kijkers,
Vandaag hebben we het over iets serieuzer,het gaat namelijk over zelfverzekerd en onzeker.Persoonlijk vind ik mezelf wel zelfverzekerd,wat goed kan zijn maar als je te veel zelfverzekerdheid hebt is het niet altijd zo goed. Zelf heb ik een hele goede vriendin die best wel onzeker is,met dit artikel wil ik mijn vriendin en jullie tips geven.

Als je onzeker bent,durf je niet zo snel iets raars te doen.Je denkt bijvoorbeeld dat je iets heel geks doet,maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.Ook kan dat voorkomen bij vrienden en zelfs je beste vriendin,maar als goede vriend(in) lach je elkaar niet uit,maar alleen toe! Ook kun je zelfverzekerder worden door veel contact als je veel met mensen praat gaat het vaak al wel wat beter.Helaas is dat moeilijk om contact te zoeken als je erg onzeker bent,ik zou zeggen probeer het, klets mee,lach mee speel mee alles is goed
. Alles hoeft niet in een keer,bouw op en je zult zien dat het steeds beter gaat.Veel dingen kun je bereiken als je erin gelooft en je,je best doet.Iedereen schaamt zich wel eens als diegene iets heel raars doet,het hoort er gewoon bij! Je hoeft niet per se zo populair te worden,een paar goede vrienden is echt al heel veel.
Wat ook wel eens voorkomt is dat de wat onzekere kinderen de wat populaire kinderen gaan nadoen,dat moet je juist niet doen! Iedereen is leuk zoals die is,wees jezelf en aardig en je zult zien dat er genoeg kinderen zijn die je mogen.Ook vele kinderen kunnen heel bang zijn voor hun spreekbeurt omdat ze bang zijn dat iedereen hem of haar gaat uitlachen,een beetje spanning is wel te begrijpen maar ze gaan je echt niet uitlachen!

tips
1. denk niet te negatief over jezelf
2. sta met je hoofd niet omlaag want dan word je nog onzekerder dan je bent, "borst vooruit en hoofd omhoog"
3.geef mensen complimentjes door hun reactie `s kan je zelfverzekerder worden
4. geef niet te snel op,dat helpt namelijk niet heel goed
5. Iets niet durven is normaal net als iets eng vinden maar ken de grenzen!


dit was het weer,ik hoop dat het jullie heeft geholpen.Wat ook fijn is om je vriendin of vriend met deze tips te helpen!

until next time
xJoey

2 opmerkingen: